Arne Lundemann er født i Nyborg d. 4. februar 1947. Arne gik i skole på Birkhovedskolen i Nyborg og blev allerede her bidt af “skuespilleriet”, når der blev spillet skolekomedie og leget cirkus i gården. Arne meldte sig som 13-årig til diverse amatørkonkurrencer, hvor han flere gange vandt med sin sang og parodier.

Som 14-årig kom Arne i lære som kok på Hotel Nyborg Strand, hvor han blev udlært i 1965. Samme år forpagtede Arne den kendte Nyborg restaurant Danehofkroen, der ligger ved foden af Nyborg Slot. De næste 5 år huserede Arne på kroen samtidig med, at han underholdt overalt i landet. I 1965 fik han sin første rolle på det populære Nyborg Voldspil som Leopold i Sommer i Tyrol. I en lang årrække spillede Arne på Nyborg Voldspil i for estillinger som Oklahoma, Zigeunerbaronen, Grevinde Maritza, Rose Marie, Champagnegaloppen, Frk. Nitouche, Farinelli, Paganini, etc.

1970 fik Arne tilbudt rollen som Portos i “De Tre Musketerer”. Tilbuddet fik han af daværende chef på Odense Teater Kai Wilton. Det blev til en fantastisk tid på Odense Teater, hvor Arne bl.a. spillede med i: Oklahoma, Flagermusen, Den Glade Enke, Romeo og Julie, Den blå pingeser, Genboerne, Den politiske kandestøber, Robin Hood, Greven af Monte Cristo, Folk og Røvere i Kardemommeby, Oliver Twist, Tre Søstre, De fortabte spillemænd, Sommer i Tyrol, En Mand fra LaMancha og et hav af farcer. Da Odense Teater fejrede 200 års jubilæum dannede Lundemann par med Kim Larsen i “Rejsekammeraten”

I 1995 fejrede Arne sit 25 års skuespillerjubilæum i farcen Det bli ́r i familien.

Arne har gæstespillet flere gange på Aalborg Teater, Aveny, Nørrebros Teater, cabaret ́er på Grand Hotel i Odense, og fra 1984 fast inventar i Fru Gittes Sommer Cabaret ́er på Tornøes Hotel, telt på havnen i Kerteminde og senere på den gamle museumsfærge Kong Frederik d. 9. i Nyborg. I alt er det blevet til 18 cabaret ́er under instruktion af Arnes hustru Gitte Lundemann.

Arne har medvirket i en masse underholdningsprogammer på TV samt TV Teatret med bl.a. Komedie i Grænselandet, Brand i bordellet, Syg og munter, 2 år med Gæt og Grimasser, KaiNormann Andersen cabaret og Åge Stentoft cabaret. På pladeindspilninger medvirker Arne bl.a. på “En aften i Lorry” m .bl.a Lisbeth Dahl, Oliver Twist – indspilning fra Nørrebros Teater og Kai Normann Andersen melodier med Betty Glosted. 2000 fejrede Arne 40 år som underholder. Det blev fejret med en forestilling, hvor Arne underholdt sammen med sønnen André Lundemann under fru Gittes instruktion. Fra 2001 til 2005 har Arne været med i revyen i Rot
tefælden med bl.a. Jan Schou. Schou & Lundemann har udover Rottefælden turneret med showet “Lundemann & Schou show”, hvor de i 2001 og 2002 har lavet sensommerrevy på Menstrup Kro i 2005 var Arne igen med på revy-holdet på Menstrup Kro bl.a. sammen med Leif Maibom. Herudover har Arne efterfølgende medvirket i bl.a. Vinterrevyen i Aalborghallen, Hurup Revyen og Limfjordsrevyen.

2004 vendte Lundemann tilbage til Odense Teater, hvor han herefter bl.a. har spillet med i Jul I Gammelby (2004+2005), Pinnochio (2006), Sebastians H. C. Andersen musical Kærlighedens Farve (2006), Et Juleeventyr (2006), Troldmanden fra OZ (2007), Skatteøen (2008) og Sommer i Tyrol (2008). I 2010 blev Lundemann hyldet på scenen i Peters Jul, hvor han kunne fejre 40 års skuespillerjubilæum på Odense Teater.

2010 bød på endnu et jubilæum, hvor Arne kunne fejre 50 år som underholder. Det blev fejret med en Danmarksturné med et 50 års jubilæumsshow med masser af highlights fra en laaaang karriere lige fra blokvognsunderholdning i Blokhus til teatrets største scener over anekdoter til helt nye lundemannske påhit og idéer.

De seneste år har Lundemann været tilbage, hvor det hele startede: På de fynske friluftsscener. På Frøbjerg Festspil 2010 spillede Lundemann faderen i musicaludgaven af Disneys Skønheden & Udyret, og i 2012 kunne Lundemann opleves i glansrollen som Leopold i Nyborg Voldspils udgave af Sommer i Tyrol – den selvsamme rolle, hvor han i 1965 debuterede i en hovedrolle – også på Nyborg Voldspil. I 2013 og 2014 har Lundemann igen medvirket på Nyborg Voldspil som Zeus i Mød mig i Cassiopeia og Alfred P. Doolittle i My Fair Lady .

Arne Lundemann har stadig fuld fart på med at under holde til firmafester, foreningsfester, privatfester, garantmøder, senior-arrangementer mv. ligesom han er en efterspurgt konferencier og solist hos landets professionelle og amatør orkestre.

2014/2015 byder bl.a. på en gensyn med 2 x Lundemann på scenen, hvor Arne og André Lundemann turnérer med Aage Stentoft kabaret ́en ”Kom som du er”.